Mikael Nordin

Senior Developer

Jag är en Windows och webbutvecklare som gillar att bygga system med moderna verktyg och teknologier.

Jag har breda kunskaper inom många områden relaterat till mjukvaruutveckling med spetskompetens i flera .NET ramverk.

0793-300 622

Telefon

tjofras

StackOverflow

Erfarenhet

 • Digital signage

  Jag underhåller en svit av applikationer inom området för digital signage.

  Applikation för uppspelning på flerdisplayslösningar

  Sviten inkluderar en applikation för att presentera levande media på flertalet olika displaylösningar i realtid. Displaylösningarn med projektorer eller skärmar stöds. Applikationen är byggd i .NET WPF.

  Webbpubliceringsapplikation

  Sviten har även en webbpubliceringsapplikation för att skapa innehåll för visningsmjukvaran. Applikationen består av en javascriptfrontend byggd på ExtJS samt en backend byggd på .NET Web API med lagring i MSSQL via Entity Framework. Applikationen kommunicerar även med anslutna klienter via SignalR för att ge realtidsuppdateringar vid ändring av inehållet.

  Verktyg för kalibrering av projektorer

  En av svårigheterna med projektorlösningar är att kalibrera övergången mellan projektorer. Fel introduceras via projektorernas linser och svårigheten att montera projektorerna perfekt gör det nödvändigt att justera kalibreringen i mjukvara. Jag implementerade ett verktyg för att automatiskt kalibrera överlappet mellan projektorer. Verktyget använder en webbkamera för att läsa av projektorduken och sedan används bildanalys för att avgöra hur bilden skall förvrängas för bästa resultat.

 • Helptech

  Jag gör kontinuerlig utveckling av Helptecs PHP-baserade lager och affärssystem. Vi har under åren fått sätta oss in i hur verksamheten fungerar för att sedan kunna ge bra förslag på förbättringar som vi senare implementerat.

 • Kungsfoto

  Jag och kollegor från Drömbolaget designade och byggde ny website med publiceringsverktyg. Vi byggde också en HTML5-baserad fotoredigerare där kunderna kunde bygga egna ark, lägga på fotoeffekter och välja olika tagningar. Vi integrerade även den nya fotoredigeraren med det befintliga Javabaserade affärssystemet.

Utbildning

 • Tekniska högskolan vid Linköpings universitet
  2005-2007

  Högskoleingenjör i datateknik