• Oracle vinner Java-strid mot Google

  java evil edition2

  Oracle vann i förra veckan en långdragen rättsprocess mot Google. Fallet handlade om man får lov att utveckla en egen kompatibel kodbas som implementerar ett API som skrivits av någon annan. 

  Domstolen kom fram till att man inte får det, vilket verkar vara ett vanskligt beslut. API:er beskriver ofta processer och algoritmer med verklighetsankytning.

 • Microsoft och Xamarin inleder officiellt samarbete

  xamarin microsoft samarbete

  Xamarin och Microsoft har inlett ett officiellt samarbete. Xamarin får hjälp med portabla klassbibliotek som ska fungera på alla mobila plattformar, och Microsoft får förhoppningsvis fler utvecklare till Windows-phone. Detta kommer nog ytterligare att skifta fokus för mobil apputveckling från att programmera native till att köra Xamarin.

 • Binero fungerar inte - åker i soptunnan

  binerofungerarinte.png

  Idag har webhotellet Binero fungerat exceptionellt dåligt. Om det bara hade handlat om en enstaka dag kunde man levt med det, alla webbhotell har problem ibland. De senaste veckorna har Binero dock bara blivit sämre och sämre.

 • C#/.Net tar tronen på alla plattformar?

  net logo

  Kanske blir 2013 året då C# och .NET-plattformen får genomslag på alla fronter, såväl vad gäller server-mjukvara, desktop-program och mobilappar. Jag tror att det kan bli så av ett par anledningar.

 • Att prioritera i finanskris

  clock bentbig

  Vad prioriterar man när arbetstiden måste fördelas mellan underhåll av nyheter/blogg och det dagliga arbetet? Med finanskrisen i ryggen är det tydligt att vi prioriterade arbete och intäkter. Trots minskad orderingång klarade vi krisen och idag är vi tillbaka i en fin position. Det är läge att vårvattna bloggen och berätta om webbvärldens oändliga under!

  Som ni säkert ser har Drömbolagets webbplats passerat sitt bäst före-datum. Inte bara designen men även funktionen planeras nu om som bäst, det blir faktiskt Drömbolaget.se 3.0 för oss.

 • Medinko

  medinkologo

  Nu genomför vi de sista testerna på en automatiserad ordermodul som ska uppgradera ett legacy-system Medinko använder för lagerhantering och fakturering.

  Verksamheten har växt dramatiskt och Medinko behövde både kunna skicka ordrar till transportören i realtid för att förbättra den dagliga planeringen samt få tillbaka statusrapporter på leveranserna.

  Modulen kommer att minska arbetsbelastningen och förbättra informationsflödet, samt även minska risken för fel. Vi förväntar oss också att Medinko nu ska få ännu bättre leveranstid till sina kunder.

 • Webbyråer lurar sina kunder och konkurrerar med osjysta metoder

  black hat seo

  Roade mig med att granska konkurrerande webbyråer och deras kunder i veckan. Två av våra närmsta konkurrenter använder så kallade "black hat"-metoder för att oförtjänt förbättra sin position i Google.

  Teknikerna de använder är enkla. Det vanligaste är att de skapar en länk till sin egen sajt med den sökfras de vill ranka bättre för. Länken lägger de in på sajterna de producerar till sina kunder, oftast osynligt. Undrar om kunderna känner till det.